Kost

Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til kost til småbørn.
I Tumlebakken er kosten sund og varieret. Vi vægter naturlig mad højt, og derfor vil maden være delvis økologisk og hjemmelavet. Vi vil bage meget af brødet selv. Små børn har små maver, derfor vil vi hyppigt tilbyde børnene mad for at få dækket deres behov.
I Tumlebakken vil vi introducere børnene for konceptet fra jord til bord, og de vil derfor være med til at dyrke lidt grøntsager i vores køkkenhave, så de kan få en fornemmelse af, hvor maden kommer fra.
I Tumlebakken får børnene selv lov til at spise, men selvfølgelig med støtte til at få et helt måltid. Det er vigtigt for os at børnene, når de har alderen til det, får lov til at være med i madlavningen, så de kan følge processen og føle, dufte og sanse maden. Vi tror på at dette skaber en tryghed ved mad, og at børnene får en større lyst til at smage på den.
Måltiderne er en ramme for fællesskab og samvær, og vi finder det vigtigt at skabe god stemning derom. Børnene vil derfor ikke blive presset til at spise, smage på mad eller spise op – de vil derimod blive opmuntret og støttet til måltiderne.
Har jeres barn behov for sutteflaske i dagtimerne, pulvergrød, specialkost eller lignende skal I selv medbringe dette.